

חברת יבוא רהיטים
במשך מספר שנים ליוויתי חברת יבוא לרהיטים. אחד האתגרים הגדולים שמנע את הצמיחה היה האתגר הלוגיסטי. בתחילת התהליך הגדרתי יחד עם הבעלים את המטרות והיעדים שלהם (כולל יעדי שרות).
המחסן הלוגיסטי הורחב והוכנסו בו שיטות מתקדמות כגון: אחסון במערך- DOUBLE DEEP ושיטות ליקוט מתקדמות . בנוסף, מערך ההפצה שודרג כך שכבר בשעות הבוקר המוקדמות יצאו המשאיות עם הסחורה לבתי הלקוחות. גולת הכותרת של הפעילות הייתה הגעתן של שתי מכולות של שולחנות בערב הפסח. המחסן והמערכת נדרשו להפיץ אותם במיידי ללקוחות. בפועל כל הלקוחות שהזמינו פינות אוכל ,קיבלו אותן לפני החג.

חברת לעיצוב
חברה אשר מייבאת מוצרי עיצוב לבית ומייצרת מפיצי ריח. תהליך הייצור כולל שימוש באלכוהול ובקבוקי זכוכית ולכן הוא בעייתי במספר היבטים: אלכוהול כחומר דליק דורש אמצעי מיגון יקרים, תהליך הייצור בזבזני ומכלי הזכוכית נשברים לעיתים תכופות , דבר שגורם הן להפסד כספי בייצור והן להפסד במכירות בגין אי אספקה במועד.
התהליך שבוצע:
תהליך הייצור הוגדר בצורה סכמתית, הייצור הועבר לחברה שמתמחה בתהליכים כגון אלו וכתרומה לקהילה מילוי הבקבוקים ע"י מפיץ הריח הועבר לחברת המפעילה אנשים עם מוגבלויות. במקביל נבנתה מערכת ששולטת על המלאי לכל אורך התהליך.
כתוצאה מהשינוי גדלו המכירות ,ההפסדים בגין שבר ואיבוד חומר - צומצמו בצורה משמעותית וכמובן שבשורת הרווח - נראה גידול משמעותי.



חברת יבוא מוצרי בטיחות לתעשייה
פנה אלי מנכ"ל חברת יבוא למוצרי בטיחות לתעשייה בבקשה לבדוק מה לא תקין בפעילות של החברה. בשלב הראשון בוצע ניתוח של הפעילות בהיבטי התפעול ומערכות המידע. מיד התברר כי לחברה אין נהלי עבודה ברורים ומסודרים . במו כן, מערכת המידע הקיימת לא עונה על הצרכים ולכן קיימים אי סדרים באספקה ללקוחות ובגביית כספים.
בשלב ראשון בוצעו שני מהלכים: כתיבת נהלי עבודה, ואפיון הדרישות של החברה ממערכת המידע. בשלב השני העובדים קיבלו הכשרה על השימוש בנהלים בצורה מיטבית וכן נרכשה מערכת מידע המתאימה לצורכי החברה כפי שהוגדר באפיון. לאחר מספר חודשים ניתן לראות בברור כי הפעילות בחברה מתקיימת על פי הנהלים ובמקביל מערכת המידע משקפת בצורה אמינה את מצב החברה - קיימת תמונה מסודרת של הזמנות מלקוחות והזמנות רכש, יש תזרים מזומנים וכן מעקבי ביצוע אחר הצעות מחיר וקשר עם הלקוחות.